Výstava Bible v obrazech

plakat_A4 maly Ve dnech 17. – 26. února bude probíhat v Městské knihovně Slavičín unikátní putovní výstava BIBLE V OBRAZECH, kde lze zhlédnout  200 různých exponátů a dokumentů tematicky zaměřených k této „Knize knih”, určených dospělým, mládeži i dětem. K vidění budou rytiny a lepty jednoho z nejvýznamnějších světových umělců, Rembrandta Van Rijna, rytiny významného francouzského umělce a ilustrátora Gustava Dorého nebo obrazy současného moravského výtvarníka Zdeňka Valchaře. Celou kolekci obrazů, zejména na biblické motivy, doplní nádherná díla našich nejmenších z celé České a Slovenské republiky.
Součástí expozice budou také zajímavé starší Bible a křesťanská literatura. Vybrané nejnovější exponáty včetně široké nabídky Biblí bude možné také zakoupit. Výstava volně navazuje na úspěšný projekt unikátní putovní výstavy Biblí s názvem BIBLE VČERA, DNES a  ZÍTRA, která zavítala do Slavičína již v listopadu 2012.

pozvanka2015Návštěvníci, kteří budou mít zájem o bližší seznámení s poselstvím či historií Bible, budou mít možnost využít dalších navazujících aktivit. Je připraven také doprovodný program pro školy a širokou veřejnost. Aktuální nabídku přednášek a besed naleznete na stránkách městské knihovny. Výstava probíhá v rámci Česko – Slovenského projektu Směřovat výš, který je realizován I4U o.s., ve spolupráci s Maranatha o.s. a dalšími partnery.

Výstava bude otevřena v půjčovní době knihovny.
Slavnostní zahájení: v úterý 17.února od 17 hodin.

Více informací na:  http://www.mesto-slavicin.cz/cs/informacni-centrum/mestska-knihovna/kalendar-akci.html

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..